-Spilerne må ta ansvar

Publisert 10/18/2016 av

Coyle mener spillerne må underholde for å få publikum tilbake til Ewood.

I forkant av tirsdagens hjemmekamp mot Nottingham Forest forteller Owen Coyle at han har bedt spillerne sine å gå ut og underholde hjemmefansen. Da Blackburn spilte uavgjort 0-0 mot Ipswich lørdag, var det foran et rekordlavt tilskuerantall på i underkant av 11.000. Det ble også meldt om dårlig stemning og lite lyd på Ewood Park.

Det hjalp neppe på stemninga at den målløse affæren mot Ipswich var tredje gang på rad at Rovers gikk av banen uten å skåre mål. Riktignok fikk laget et mål feilaktig annulert mot Sheffield Wednesday, men det hjelper neppe på den stusselige statistikken.

I tirsdagens Lancashire Telegraph forteller Rovers-manageren at han bedt spillerne underholde fansen for å få lokalbefolkninga tilbake på kamp. BRSCN ser at det neppe bare er manglende underholdningsverdi som sørger for tommere tribuner, men det ville trolig hjulpet på om det svingte at Blackburn-laget.

-Det er spillernes ansvar å underholde fansen. Det har jeg også fortalt dem, sier manager Coyle.

-Jeg tror publikum setter pris på innsatsen til spillerne, men vi må ha større kvalitet foran mål. Det er greit nok at innsatsen er der, men vi er ikke skarpe nok i den siste tredelen av banen, slik vi har fått bedre til tidligere i sesongen.

-Spillerne står på, viser innsats og hjerte i de gjør, og jeg setter stor pris på at vi holdt nullen for første gang i år. Likevel er det ikke bra nok det vi gjør foran mål.

-Jeg er imponert over fansen som kommer og støtter klubben i deres hjerter. Derfor mener jeg vi må gi mer for å overbevise flere av supporterne til å komme tilbake også.

-Vi er fullt klare over at det er tøft for fansen å se klubben gå gjennom en slik vanskelig fase. Historisk sett har Blackburn Rovers prestert bedre enn det vi gjør nå, og det er vanskelig for supporterne. Samtidig er folk flinke til å støtte opp om oss, og det er på tide at vi betaler tilbake for denne støtten. Det er en toveis prosess mellom spillerne og supporterne det her. Sammen kan vi løfte hverandre til det beste for klubben.

-Den enkleste måten å få flere til å gå på kampene på, er å spille mer underholdende fotball. Vi må få til angrepsspillet bedre enn vi har gjort til nå.

-Om vi kan finne tilbake til toppnivået fra oppgjøret mot Rotherham kan vi lære en god del. Det var en kamp vi måtte vinne, og da det ble 3-2 kunne vi fort nervøse og engstelige. Men i stedet for å rote det til, sto både spillerne og fansen opp for at vi skulle sikre seieren. Støtten fra fansen hjalp oss å gå opp i 4-2 da.

-Det var en åpenbaring for meg. Det viste meg virkelig hvordan Rovers-fansen er, og jeg var strålende fornøyd med hvordan spillerne også responderte på den støtten. Det er på tide at vi vise at vi er stolte av klubben. Vi skal vise at vi gjør vårt beste for Blackburn Rovers!

-Jeg mener det ikke er grunn til bekymring, selv om vi har gått tre kamper uten å skåre. Om vi får Sam Gallagher og Marvin Emnes tilbake på plass, mener jeg at vi både har kreativitet og kvalitet nok til å vise at vi kan få ballen i mål.

Da gjenstår det bare å se om det kan skje tidsnok til når Forest er på plass på Ewood Park tirsdag kveld.