-Jeg føler presset allerede

Publisert 8/26/2016 av

Martin Samuelsen kjenner arven fra Blackburn-nordmenn.

Torsdag ble det klart at det norske fotballtalentet kommer til Blackburn på lån. Han blir den niende nordmannen til å spille for klubben.

I et intervju med Lancashire Telegraph erkjenner 19-åringen at det kan bli en utfordring å leve opp til storheter som Henning Berg og Morten Gamst Pedersen.

Haugesund-gutten er spådd en stor framtid i engelsk fotball, og allerede før utlånsavtalen med Blackburn ble kjent, var han tippet som en av de kommende stjernene i engelsk fotball i år.

Etter å ha gått gradene i Manchester City fra han forlot Norge som 14-åring, har han blitt sett på som et av de største talentene i England. Han imponerte på utlån i Peterborough i League 1 i fjorårssesongen. Da hadde han allerede fått to Europaligakamper for West Ham, klubben han signerte for for ett år siden. London-klubbens manager Slaven Bilic er på ingen måte avvisende til at midtbanespilleren har en stor framtid for laget som nå har flyttet til Olympiaparken fra 2012.

På spørsmål fra Lancashire Telegraphs journalist, svarte den beskjedne Samuelsen følgende på spørsmålet om han kjenner på arven fra de andre nordmennene:

-Jeg kjenner allerede presset. Forhåpentligvis kan jeg klare å gjøre det så bra som de har gjort.

-Det er en egen type fotball i League 1, 
forteller Samuelsen som er tatt ut i den norske landslagstroppen som møter Hviterussland og Tyskland om en uke.

-Kvaliteten på banene er svært varierende, og det gjør at du må tilpasse spillestilen din til underlaget

-På noen baner er det nesten umulig å spille på gresset. Da må man slå lange baller og jobbe på å vinne igjen andreballene. Men banen til Peterborough var god, så der spilte vi god fotball, skårte mange mål og jeg må si at jeg hadde en god opplevelse der.

-Jeg lærte mye av oppholdet og har fått god erfaring med å spille om poeng i hver kamp. Så jeg vil absolutt si at jeg koste meg der.

I FA-cupkampen mot Sheffield United imponerte unge Samuelsen på direktesendt tv. Han ble kåret til banens beste, og fikk skryt fra Alan Shearer i tv-studioet etter kampen. Peterborough vant kampen 3-2, og for nordmannen var det et av hans beste minner fra forrige sesong.

-Jeg kom inn på stillinga 2-1 til oss, men de utliknet. Da bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender og gjorde et dribleraid forbi et par mann. Avslutninga var også god, og alt i alt er det et av høydepunktene i karrieren min så langt.

-Jeg er egentlig høyrebeint, men kan også bruke venstrefoten en del. Dere kommer også til å få se at jeg liker å ha ballen, spille med spissene og innimellom blir det et skudd eller to også.

Avslutningsvis lurte Lancashire Telegraph på hvorfor det akkurat ble Blackburn Rovers som trakk det lengste strået med den ettertraktete unggutten. Til det sa haugesunderen følgende:

-Det var vel først og fremst på grunn av manageren. Jeg har pratet en del med Owen Coyle, og han overbeviste meg om å komme hit.

-Blackburn føles som en god klubb. Alt virker positivt, banen er bra, treningsfeltet og måten laget spiller på. Jeg har en god følelse på dette.

-For min egen del håper jeg at jeg kan etablere meg på et enda høyere nivå. I fjor spilte jeg meg inn i League 1, nå er det Championship som gjelder. Jeg har lyst til å vise folk at jeg mestrer dette nivået også, så kanskje jeg er klar for Premier League neste år igjen.