-Duffy kjemper seg tilbake

Publisert 8/23/2016 av

Viser en helt ny mentalitet i følge manageren.

Shane Duffy har hatt en marerittstart på sesongen. Midtstopperen, som var en av Blackburns beste i fjorårssesongen og spilte EM for Irland, har skåret tre selvmål og blitt utvist i løpet av de tre første kampene. At dette skjedde etter at han nektet å skrive under ny kontrakt og har prøvd å tvinge gjennom en overgang til opprykksjagende Brighton, har gjort at fansen har vendt seg mot den tidligere helten.

Også manager Owen Coyle har uttalt seg kritisk i pressen, og forklarte i forrige uke at Duffy ikke har hatt hodet på rett plass. Da Blackburn tok årets første poeng mot Burton Albion lørdag var Duffy ute med suspensjon, og 18-åringen Scott Wharton imponerte i irens fravær.

Denne uka er Duffy tilbake i gammelt slag, skal vi tro Coyle. Til Lancashire Telegraph uttalte manageren følgende:

-Shane var tilbake på treningsfeltet i dag [mandag], og han viste en helt annen holdning og innsatsvilje.

-Jeg snakket med han i helga, selv om han var suspendert. Da ga jeg han et par dager fri for å være sammen med familien. Jeg ba han også tenke over hva som var det viktigste for han nå.

-Han var strålende fornøyd da han var tilbake på treningsfeltet i dag. Han var klar for å jobbe hardt, og jeg er glad for å ha han tilbake. 

-Fotballbransjen er hard, og Shane er tross alt en ung mann som møter motgang for første gang.

-Jeg har jo møtt min del av motgang selv, og jeg fortalte hvor fort det kan snu. 

-Se på Michael Antonio på West Ham. Han ble slaktet for å lage straffe og ble tatt av banen av manageren. Så går det noen dager, så er han plutselig helten til 60 tusen fordi han skårer det første målet på den nye hjemmebanen.

-Shane vet hvor fort det kan snu. Uansett hvor grusom den opplevelsen var, er jeg sikker på at han vil vokse mentalt på den. Det er en ny opplevelse for han.

-Det som er sikkert er at vi trenger gode spillere, og han er en god spiller.

I tillegg til Duffy er også kantspilleren Ben Marshall i en liknende situasjon. Begge har under tolv måneder igjen av kontrakten, og har foreløpig ikke forlenget med klubben.

Coyle sier imidlertid at klubben ikke har fått noen bud på noen av spillerne.

-Det hjelper som regel ikke spillerne at mange mener mye om dem og påstår at det ene eller det andre er best for karrierene deres.

-Jeg har vært borti mange spillere det har vært spekulasjoner om i hvert eneste overgangsvindu. Tenk bare hvordan det var med Gary Cahill i Bolton.

-Det som i alle fall er sikkert er at jeg ønsker at begge to signerer nye kontrakter med Blackburn, og jeg har ikke gitt opp den kampen.

-Det er godt at Shane er tilbake på treningsfeltet og at han er villig til å jobbe for klubben framover. Vi får ta det derfra.