-Championships mest undervurderte lag

Publisert 11/20/2014 av

Nettredaktør imponert over Bowyers menn.

Sportsredaktøren Dan Coombs, fra det London-baserte nettstedet Here is the city [HITC.com], har blogget om Blackburn. Han kaller laget det mest undervurdere i Championship.

Mens Blackburn etter sigende skulle prøve å slå tilbake rett etter nedrykket, er det først denne sesongen laget virkelig kan blande seg inn i opprykksstriden. Coombs er imponert over Rovers, som i øyeblikket ligger på sjuendeplassen i ligaen. Han mener laget får for lite ros for prestasjonene sine.

Gary Bowyer har bygget stein på stein, stabiliserte laget i fjor, og har tatt nye steg i år. Blackburn er uten tap på seks kamper, og har ligaens toppskårer i Rudy Gestede. Han har skåret 10 mål, det samme som tre andre spillere.

Med 27 mål totalt på 17 kamper er det bare Derby, Bournemouth og Watford som har puttet flere baller i nettet enn Rovers. Seks av disse måla er skåret av Ben Marshall, som i tillegg har vært nest sist på ballen på tre av de andre måla.

I følge Coombs skyldes mye av suksessen at Bowyers menn er så duellsterke som de er. I statistikk som presenteres på hitc.com kommer Blackburn best ut i Championship når det gjelder antall hodedueller vunnet, og nest best når man ser på antall taklinger vunnet.


Blackburn kommer godt ut både når det gjelder hode- og taklingsstyrke.

Takket være Gary Bowyer har klubben fått ro på seg etter mye uro på eiersida og med stadig bytting av manager. Assistenten som nå er inne i sin andre fulle sesong som manager, har satset på britiske talenter som Grant Hanley og Tom Cairney, og har bygget et solid lag.

I følge Coombs kan laget være godt nok for å rykke opp igjen til Premier League allerede våren 2015.

Første test kommer mot Leeds på Ewood Park lørdag. Da ventes det høyeste antall tilskuere på en hjemmekamp hittil i sesongen. Slaget står om tre poeng, og muligheter for å klatre ytterligere på Championship-tabellen.