- Positivt, tross alt

Publisert 4/18/2017 av Øystein Thorsen

Fire påske-poeng er positivt selv om uavgjort hjemme er skuffende.

Mowbray synes ikke det er helt håpløst med 4 poeng i løpet av påsken, men det er klart at det burde ha vært full pott hjemme mot Bristol City. 

Hadde Mowbrays menn tatt tre poeng hadde de også vært på sikker plass.

Bristol City på sin side ser relativt sikre ut. OK, de skiller få poeng, men andre lag er i større trøbbel enn dem, og kanskje forklaringen henger sammen med det publikum kunne se allerede etter 14 minutter. City tok ledelsen, vi hadde havnet bakpå. 
Igjen.
Sånt farger tabellen når det skjer mange nok ganger.

Etter de første kampene med Mowbray var det som en ny glød, en ny tro, hadde slått rot i mannskapet. Men det skadeskutte laget, som slet med et mål i mot, viste ikke all verdens med glød og tro.
I stedet var det gjestene som skapte muligheter, men Raya sto i mot.
- Vi hadde noen store sjanser til å sette siste spiker i kista, men vi var dessverre ikke kliniske nok, var i følge Lancashire Telegraph Bristol-sjef Lee Johnsens sammenfatning etter kampen.

Til tross for at Blackburn så ganske så fortapte ut skjedde det som fort kan skje i fotball. Et lite øyeblikk av magi og kampbildet snur seg. Denne gangen i form av en cross fra Bennett som Gallagher kunne nikke inn. Da var det spilt 71 minutter, og Blackburn-spillerne hadde plutselig fått ferten av blod.

- I en perfekt verden hadde det gått slik at vi rappa alle poengene, selv om vi ikke spilte best, sa Mowbray til Lancashire Telegraph etter kampen.
- Isteden fikk vi ett poeng på en dag hvor Forest og Birmingham tapte, så vi får bare ta med oss det poenget og flytte fokus til de tre siste kampene.

Vi ligger - som alle vet - fortsatt under streken og må med andre ord skaffe poeng for å klatre til sikker grunn. Om den siste sikkerhetslinen røk nettopp i denne kampen kan man så klart ikke si sikkert, men mot slutten oppsto det en omdiskutert straffesituasjon som kunne gitt tre poeng.
- Etter å ha sett situasjonen etter kampen kan jeg si at det er en åpenbar straffe, var Mowbrays mening. 
Det var Gallagher som ble taklet av Korey Smith.
- Jeg forstår for å være ærlig ikke hvorfor det ikke ble blåst. Han var på vei mot mål, han blir taklet, og han faller... jeg skjønner det ikke, men vi må bare akseptere avgjørelsen.

Etter dysten mot Bristol City står nervene med andre ord fortsatt i uforandret helspenn. Det er ikke annet å si enn at noe ekstra må hentes ut, helst førstkommende mot Wolves, eller - dog noe vanskeligere - hjemme mot Villa,  og/eller borte mot Brentford. 
Kanskje finner vi en trøst i at neste runde spiller Forest mot Reading og Birmingham lokalderby mot Villa. Tøffe kamper også for våre tabellnaboer med andre ord.