- En sterk opphenting

Publisert 10/25/2014 av Erlend Pettersen

- Sikret tre kraftfulle poeng i kampen om opprykk.

Blackburn tok alle poengene i sin andre kamp på rad for første gang denne sesongen når klubben vendte 1-0 til pause til en 3-1 seier tilslutt. Dette var for øvrig en veldig viktig kamp i kampen om de seks første plassene i Championship. Nottingham var tre poeng foran Blackburn før kampen, og dermed kunne de ha dratt i fra med seks poeng ved seier. Heldigvis visste Rovers - mannskapet moral og vilje i andre omgang som endte med seier og dermed står begge lagene likt poengmessig. I en veldig tett liga ligger nå begge lagene bare 4 poeng bak førsteplassen.

Tilbake til selve kampen der begge lagene følte på hverandre i første omgangen. Blackburn startet bra med mye ballinnehav uten å skape noe farlig. Skogvokterne kom mer og mer inn i kampen uten å skape de store farlighetene. Blackburn fansen sin største frykt er sitt eget lag sitt forsvarsspill som til tider er veldig naivt. Hjemmelaget tok ledelsen etter et skudd fra 18 meter med utsiden av foten fra Nottingham sin toppscorer Britt Assombalonga som gikk i stanga. På returen dukket Matty Fryatt opp å førte hjemmelaget opp i 1-0 ledelse. Bortelaget ropte forgjeves på offside, uten at det ble blåst.

Første mål for klubben.

Andre omgang startet med at Blackburn tok kommandoen fra start. Mye ball og mange hjørnespark som ikke resulterte i noe farlig. Klokken tikket sakte hjemmelagets vei og da gjorde G-Bow grep i det 63 minutt når Rudy Gestede kom inn før Corry Evans med gult kort.
Belønningen kom i det 66 minutt når Ben Marshall lekte seg på venstrekanten før han slo en ball inn i feltet. Forets keeper feilberegnet ballbanen og ballen ramlet på bakerste stolpe til en umarkert Alex Baptiste som banket inn sitt første og Blackburns første mål. Dermed sto det 1-1 noe som var fortjent.

Hjemmelaget gikk rett i angrep etter utligningen og alle på City Ground så ballen i nettet, men Rovers keeper for kvelden Jason Steele reddet mesterlig. Ballen gikk rett ut i farlig område, der hjemmelaget vant returen. Lansbury avanserte der han sendte i vei et skudd som gikk forbi Steele i målet og smalt rett i stolpen. Et rystet Blackburn- mannskap fikk ryddet unna tilslutt.

Lee Williamson sendte i vei et skudd som Forest keeperen så vidt fikk fistet over mål. Kun to minutter etterpå kom samme mann ned på høyrekanten der han fikk lagt inn og på bakerste kom innbytteren Rudy Gestede som headet bortelaget i ledelsen. Da gjensto det 15 minutter av kampen og bortesupporterne begynte å håpe på tre etterlengtet poeng på bortebane.

I det 77 minutt klarerte Gestede enn ball der hjemmelagets kaptein Mancienne slet med å få kontroll på ballen. En jagende Rhodes snappet ballen og gikk mot mål. I en presset situasjon fikset Rhodes en 3-1 ledelse til stor glede for han og bortefansen. Endelig var måltørken borte for Blackburns storscorer forrige sesong.

Nottingham måtte fram på banen og de skapte flere farlige sjanser uten at det ble uttelling. En kombinasjon av udyktighet fra Nottingham og flaks hindret redusering. Dette skapte store rom for en kontring, noe som skulle ha resultert i flere mål for Blackburn. Rudy kom nært på ett hodestøt som gikk rett utenfor stolpen. Cairney kom alene med keeperen, uten at ballen snek seg inn.

Dermed endte det i en veldig sterk borteseier som var veldig viktig for å holde opprykks sjansene i live.